3D printing-firma slår et slag for IPR

24/09 2014

3D-printing firmaet 3DLT har slået sig sammen med form-søgeselskabet 3D INDUSTRI.ES og streaming-virksomheden Authentise for at komme ulovlig kopiering og overtrædelse af Intellectual Property Rights til livs.

 

Inden for det seneste årti er 3D-printing eksploderet som designmetode i både teknologi- og makerkulturen. Med 3D-printing kan du let downloade, kopiere og distribuere dine designs, men omvendt er det lige så let for andre at misbruge selvsamme designs uden din tilladelse. Det har rejst nye spørgsmål i forhold til oprethavsret og skabt et behov for en ny, mere kontrolleret tilgang til intellectual property rights, der ikke besværliggør innovation og nyskabelser.

 

Netop derfor har 3D-printing firmaet 3DLT indgået et samarbejde med Authentise og 3D Industri.es.

 

3DLT tilbyder 3D-printbare produkter online til virksomheder. For at sikre at ophavsretten til et allerede eksisterende produkt ikke bliver krænket, får de tjekket designet af 3D INDUSTRIES, der sammenligner produktet med andre 3D-databaser. Opdager de et produkt, der tilnærmelsesvis minder om designet, markeres det med et rødt flag, så man manuelt kan følge op og undersøge om man overtræder eventuelle designeres rettigheder.

 

Herefter videredistribuerer firmaet Authentise designet direkte til printere frem for filer, der kan downloades, så det ikke er muligt at kopiere en fil ulovligt.

 

Medstifter og administrerende direktør for 3DLT, John Hauer, er blevet interviewet af PSFK om tankerne bag samarbejdet samt hans syn på fremtidens udfordringer i forhold til IPR. Læs hele interviewet her.

 

(Foto: PSFK)

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share