Mentorskab_2014.png 

 

MENTORSKAB

 

CAKI bistår med rådgivning og sparring i udvikling af mentorprogrammer for de kunstneriske og kreative uddannelser. 

 

Som kunstnerisk væksthus hjælper CAKI dagligt studerende med rådgivning af projekter, fondsansøgninger samt opstart af egen virksomhed. CAKI har således et indblik i de studerendes karriereovervejelser, kompetencer og mangel på samme.

 

I udviklingen af et nyt mentorprogram for kandidatstuderende ved Rytmisk Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har CAKI derfor fungeret som videncenter og sparringspartner.

 

Mentorprogrammet er en obligatorisk del af faget 'Entreprenørskab' og har til formål at styrke de studerendes karrieremuligheder gennem viden- og erfaringsudveksling med professionelle mentorer fra musik- og kulturbranchen. Forløbet stækker sig over tre semestre og afsluttes med en evaluering efter hvert semester. 

 

Mentorprogrammet tilrettelægges individuelt mellem den studerende og mentoren, men kan omhandle emner som kompetenceafklaring, karrieremål, jobsøgning og netværk.

 

Se et eksempel på et mentorforløb.

 

Det er vigtigt at både studerende og mentor tager mentorskabet alvorligt. Derfor er det en god idé, at begge parter gør sig tanker om, hvad der ønskes af forløbet og indgår en mentorkontrakt med målsætninger.

 

 

 

CAKI som mentor

Foruden at agere videncenter og bistå i udvikling af programmer, er leder af CAKI, Pernille Skov, og projektleder i CAKI, Morten Øhlenschlæger Andersen, begge tilknyttet Københavns Universitets mentorordning. Her er de mentorer for universitetsstuderende og vejleder i karriere- og komptenceudvikling.

 

I denne artikel kan du læse Mortens tidligere mentee, Anna Lidells, beretning om at have en mentor og hvad et mentorskab kan føre til. 

 


Læs mere

Hvad er et mentorskab? Og hvordan adskiller et mentorforløb for kunstnere sig fra et klassisk mentorforløb? Læs CAKI-artiklen ’Mentorskab for studerende’ 

 

I højre side finder du en samlet oversigt med dokumenter, råd og vejledningsmaterialer til mentee og mentor. 

Vejledning: 

Vejledning til mentees
Vejledning til mentorer

 

Eksempler på mentorprofiler:
Mentorer RMC 2014


Eksempel på mentorforløb:
Case mentorforløb

 

Eksempel på mentorkontrakt:
Kontrakt RMC 2014/2015


Læs også:

'Med ja-hatten på afveje'

'Mentorskab for studerende' 

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share