Mentorskab_2014.png 

 

MENTORSKAB

En mentor er en erfaren person, der har lyst til at dele sin viden, vejlede og lære fra sig, mens en mentee er en mindre erfaren person, der er motiveret til at udvikle sine kompetencer og muligheder med afsæt i eni dialog med en mentor. Et mentorskab bygger således på en åben dialog mellem mentor og mentee, hvor mentor har mulighed for at inspirere og støtte mentee i forhold til uddannelse, karriere eller personlig udvikling.

 

Det er vigtigt at begge parter tager mentorskabet alvorligt. Derfor er det en god idé, at både mentee og mentor hver i sær gør sig tanker om, hvad de ønsker at få ud af forløbet og på den baggrund indgår en mentorkontrakt, der angiver målsætninger og rammer for mentorforløbet.

 

 

CAKI bistår med rådgivning, sparring og udvikling af mentorprogrammer 

I udviklingen af et nyt mentorprogram for kandidatstuderende ved Rytmisk Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium fungerede CAKI som videncenter og sparringspartner. Mentorprogrammet var en obligatorisk del af faget 'Entreprenørskab', der som en del af et større udviklingsprojekt blev afviklet i et samarbejde mellem de to konservatorier. Formålet med mentorprogrammet var at styrke de studerendes karrieremuligheder gennem viden- og erfaringsudveksling med professionelle mentorer fra musik- og kulturbranchen. Forløbet strakte sig over tre semestre og blev afsluttet med en evaluering efter hvert semester. 

 

Mentorprogrammet blev tilrettelagt individuelt mellem den studerende og mentoren, og kunne til eksempel omhandle emner som kompetenceafklaring, karrieremål, jobsøgning og netværk.

 

Se et eksempel på et mentorforløb.

 

 

CAKI som mentor

Studerende på kunstneriske uddannelser har masser af ideer og viden inden for deres kunstneriske fag. Men indimellem kan det være svært for dem at få sat ord på deres kompetencer, få formuleret en projektidé eller vide, hvordan man går fra at være studerende til at opbygge et selvstændigt, professionelt virke. Det er nogle af de ting, et mentorforløb kan hjælpe med at afklare.

 

På CAKI kan vi tilbyde en uformel mentorrolle for studerende ved vores medlemsskoler . Vi står gerne til rådighed med alt fra kompetenceafklaring, kunstnerisk udvikling, opstart af selvstændig karriere, netværk, eller hvad den enkelte studerende ellers kan have behov for.

 

 MATERIALER 

Download mentorkontrakt

Download vejledning til mentor
Download vejledning til mentee

 

 

 EKSEMPLER 

Mentorer RMC 2014

Case mentorforløb

Kontrakt RMC 2014/2015

 

 

 LÆS MERE 

Den britiske organisation Nesta – National Endowment for Science, Technology and the Arts – har beskæftiget sig med mentorforløb og mentorundersøgelser i den kreative industri. Læs om nogle af deres resultater og erfaringer her:

 

- Business insight: Mentoring in the creative business 
- Insights from a Nesta mentoring relationship
- Creative Business Mentor Network: Case studies

 

 

 KONTAKT 

For mere information kontakt CAKI:

Telefon: 41 88 25 88

E-mail: caki@caki.dk

 

 

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share