EntreNord_CAKI.png

 

ENTRENORD – Entreprenørskab i de kunstneriske uddannelser i Norden

EntreNord er et initiativ, der er startet i samarbejde mellem CAKI, Karlbak og KreaNord, Nordisk Ministerråd i 2012.

 

Formålet med EntreNord er at styrke arbejdet med entreprenørskab i de kunstneriske uddannelser og vækstlag i Norden. I dag fungerer EntreNord som digital videndelingsplatform for undervisere og andre, der arbejder med entreprenørskab i de kunstneriske fag i Norden. 

 

Udviklingen i EntreNord

Første fase af EntreNord udfoldede sig i 2012 gennem fem workshops for undervisere ved de kunstneriske uddannelser i Norden. Workshopsne blev fulgt op af en fælles nordisk konference i København i november 2012 med titlen EntreNord. From Student to Professional in the Creative Fields.

 

Anden fase af EntreNord blev realiseret fra januar 2013 til december 2014: Ti workshops og to Gatherings samt EntreNord Konferencen Teach the Teacher. 

 

I januar 2015 gik projektet ind i sin sidste fase som en del af KreaNord, idet KreaNord som initiativ afsluttes i sommeren 2015. EntreNord bæres videre af projektets partnere, også efter juni 2015.

 

EntreNord.dk 

EntreNord-platformen, entrenord.dk, blev lanceret i sommeren 2013, og siden sommeren 2015 har CAKI stået for driften af platformen. Formålet med entrenord.dk er at sikre indsamling og formidling af entreprenørielle elementer inden for de kunstneriske uddannelser og vækstmiljøer i Norden for derigennem at styrke de kreative fag i Norden bredt, med særligt fokus på uddannelsesmiljøerne og vækstlagene.

 

Indholdet på platformen skal bidrage til på sigt at styrke etablerings- og beskæftigelsesmuligheder for kunstnere og kreative og derigennem øge deres muligheder for at skabe et bæredygtigt arbejdsliv. Derudover har platformen også som formål at bidrage til efteruddannelse af underviserne med fokus på at forme og styrke studerendes og vækstlagets entreprenante forudsætninger for et selvstændigt professionelt virke.

 

Platformen formidler undervisningsmaterialer, viden og netværk fra de enkelte nordiske lande. Ved udgangen af 2014 var der indsamlet mere end 100 cases på platformen.

 

EntreNord Konsulenterne 

I 2015 tilbød EntreNord Konsulenterne at besøge uddannelser, projekter og organisationer, der arbejder med entreprenørskab for kunstnere i Norden. EntreNords Konsulenttjeneste tilgodeså behovet for ’knowledge on demand’, lokal anvendelse af generelle erfaringer og fleksibilitet i form af kortere møder med mange undervisere, som alternativ til at sende en eller få undervisere til konferencer i flere dage.

  

Modige undervisere

Erfaringerne fra EntreNord bekræfter, at arbejdet med entreprenørskab på de kunstneriske uddannelser og i de kreative vækstmiljøer i norden drives frem af en omfattende og alsidig blanding af talentfulde, modige og dygtige undervisere. Undervisere, der arbejder for at styrke professionaliseringen af de studerende gennem et solidt engagement og en vilje til at udforske og udfordre, hvordan kunstnere kan påvirke, forfine og bidrage til vores omgivende samfund som en del af en professionel kunstnerisk praksis.

 

Ikke desto mindre er der fortsat mange studerende såvel som professionelle, der ikke oplever, at deres kunstneriske fagligheder og potentialer i tilstrækkelig grad lader sig udfolde til et selvstændigt, professionelt kunstnerisk virke. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at mange finder det svært at leve af sin kunst- eller designfaglige baggrund efter endt uddannelser. Samtidig er der ingen tvivl om, at kunst og design spiller centrale roller i vores samfund, og der er behov for, og efterspørgsel efter, de kunstneriske og kreative fagligheder.

 

Spørgsmålet, EntreNord efterlader, er, hvordan vi som undervisere bedst muligt ruster studerende og de kunstneriske vækstlag til at udforske flere muligheder i deres kunstneriske profession, samt hvordan vi bidrager til at styrke de studerendes og de færdiguddannede kunstneres forudsætninger for at skabe gode arbejdsliv.

 

 

 

Kreanord.JPG  karlbak.jpg    CKO_logo.png

 PLATFORM 
Entrenord.dk 

 

 PUBLIKATIONER 
 
 VIDEO 
 
 

 KONTAKT 

For spørgsmål kontakt Pernille Skov, Koordinator:

T: 41 88 25 88
M. 23 81 97 68 
E: pernille@caki.dk

 
CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share